♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Realiti ..



orait .. Myra nak share sumthing ngn korang ..
act, Myra bukan nak wat citer dogeng ar kat sini ..
but, Myra nak share sumthing yg Myra dapat ..
daripada m'bace, tengok n alami sendiri ..
orait .. korang nak taw ape x ?
tadi, salah sowg classmate Myra sek men dulu chat ngn Myra ..
korang nak taw x ape yg kami bualkan ..

.
.
.
.
.
.



orait .. sory cz identiti kawan Myra tuh ..
Myra HIDE cz itu bukan benda yg nak Myra share ..
okeyh .. act, membe Myra niey mintak Myra carikan keje ..
n baru ar Myra taw yg die amek Course Nursing ..
haaaa .. bukan Myra nak kutuk student yg amek course nursing ..
tapi, rasenye .. da terang2 depan mate kot ..
nurse gur memang da b'sepah skang niey ..
bile student nursing da t'lampau ramai .. nak letak kat hospital mane lagi ..
bukan nak m'pertikaikan .. tapi, rasenye banyak lagi kos at Malaysia niey ..
nape still pilih kos nurse gak ? pelik ar ..
kan banyak lagi kos yg ade kt Malaysia niey ..
nape ar kos nursing gak yg dipilihnye ..
kononnye nanti da konvo, boley keje ngn goverment ar eyh ?
xpown, kuar je study .. keje da tunggu mereka2 niey ..
opsss ! sory to say .. kalo mereka2 niey lelaki ..
yes ! MEMANG SENANG .. cz nurse lelaki kurang ..
tapi, nurse perempuan da t'lalu ramai ..
Myra ade sowg kazen ar .. dulu die study at Masterskill ..
kos nursing .. die dapat CGPA utk keseluruhan semester 3.34 ..
okeyh ? korang nak taw x die keje kat mane skang niey ??
die keje kt Guardian Pharmacy okeyh ? at shopping complex ..
look !! pointer boley tahan ar tinggi .. 
last2, die t'campak kat mane ? cube korang fikir balik ..
bukan nak provok but dis is REALITY ..
sume owg nampak .. sume owg tengok ..
skangniey, nak keje setakat pegang DIPLOMA IN NURSING ..
memang ar x cukup kuat nak keje ..
cz kat luar ramai lagi yg ade kelulusan yg same ..
memang sumenye b'gantung pada rezeki masing2 ..
rezeki Allah yg tentukan .. tapi, sume institusi pekerjaan nak KUALITI ..
so, means owg yg betul2 HEBAT je ar yg die amek utk bekerja ..
bukan nak pandang rendah ngn kos nursing ..
tapi, sebelum nak tulis dalam borang utk amek kos niey ..
better STOP ar .. cz Myra pernah t'bace dalam surat khabar ..
CGPA paling RENDAH utk nurse GURL --> 3.5 above ..
kalo nurse LELAKI --> 3.0 above ..
so, rasenye beribu ar nurse kat Malaysia niey ..
sebab tuh, kolej Myra sekat peruntukkan utk kemasukan student Nursing ..
n naekkan taraf Kos Psikologi n Kaunseling sebagai taraf Kos 5 bintang ..
bukan nak b'lagak tapi niey kehendak dunia kerjaya skang ..
so, u decide okeyh ? sory if ade sesape yg SENTAP bace entry niey ..
bukan niat utk m'perlekehkan tapi sekadar b'kongsi ..
orait then .. spreads muchies love ..
Assalammualaikum w.b.t :)

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New