♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
pelik ~!


Assalammualaikum w.b.t
hyerp peeps and readers ..
finally, dapat gak Myra luangkan mase utk update blog yg makin b'habuk ni ..
hahahaha ~! sorry ye dear dear :)
orait .. tajuk entry yg agak complicated nak explain ..
Myra rase nak shared sumthing ngn korang ..
orait .. b'kenaan ngn status Myra pepagi buta ari niey ..
.
.
.
.


orait .. mesti korang pelik kan ?
nape tetibe je kuar status camniey pepagi .. hahahaha ~!
orait .. ari tuh sumthing happen at kolej Myra ..
malas nak story secare detail .. huhu ..
dipendekkan cerita, sumthing happen between student n gurl staff at kolej Myra ..
act, bende niey ley je settle care bebaik tapi xtaw ar ..
nak kate student tuh kurang ajar, care die cakap ngn staff tuh, memang baek ar ..
tapi, yg part sedeynye .. staff tuh yg tetibe tengking + sindir" student tuh ..
yes ~!! memang tuh student tahun akhir tapi if betul die nak kerek sebab last sem ..
better die cakap tanpa respect anda sebagai staff .. niey kire ade budi bahase lagi ar ..
sedey bile student t'sebut ditengking depan beberapa student junir+senior ..
terjerit" cmtuh .. student tuh pown ade gak maruah .. 
then sindir" cmtuh .. nape mesti kuarkan statement camtuh ?
student tuh sket pown x kerek mase die cakap ngn anda ..
then anda boley cakap yg tuh salah die ngn nada suare yg tinggi ..
nape ? nak tunjukkan kat parents" n junior" laen yg anda betul ..
issshhh ~! rasenye x salah kalo kite ngaku if tuh memang salah kite ..
selama niey xpenah pown kena daftar itu ini before break semester ..
memang pelik shangat" .. jage ar aib masing" kan ?
jangan sebab anda staff kat situ, anda boley wat camtuh ..
NOT FAIR okeyh ? orait .. stop pasal tuh ..
then bende niey sampai pihak atasan .. xkisah ar lagi ..
dalam office, bertemu tiga mata .. 
niey yg rase shangat" sentap sebab belum lagi nak cakap pape ..
staff yg sowg lagi niey terus letak jari kat mulut ..
die mintak student tuh jangan cakap pape n mintak student tuh DIAM !?
ehhhh ?? nape plak camtuh .. memang sentap ar student tuh ..
nak bela diri tai x diberi peluang ..
memang student tuh ade marah" tapi lepas kena tengking herdik ngn staff sowg lagi tuh ..
itupwon kire nasib baek student tuh xmarah" depan staff t'sebut ..
means, marah belakang" ar.. sape x marah kalo camtuh ..
agak" korang, ape korang nak wat .. tanye bebaek tapi kena tengking ..
depan owg ramai plak tuh .. malu tak ? segan tak ?
Myra memang xsalahkan student tuh .. setiap manusia ade had kesabaran kan ?
b'balik pade kes sampai pihak atasan .. staff lelaki tuh cakap itu ini ..
aduhai .. Incik Staff, nape x bagi peluang kt student tuh ?
bagi die cter ape yg da jadi .. bende niey xkan jadi kalo xde sebab ..
entah ar .. nak komen banyak" pown x gune kan ?
kami sebagai student" IPT, ikut je ar telunjuk owg atasan ..
tapi, jangan salahkan student if ade kes mogok atau rusuhan dalam IPT" kat Malaysia ..
mereka cume nak HAK KEBEBASAN BERSUARA .. itu je ..
x susah kan ? jangan jadikan status anda sebagai staff tetap ..
anda boley pijak" student" IPT ni .. x adil bagi kami ..
dieowg pown ade hak utk bersuare sebab mereka manusia biase ..
okeyh ? if korang de pandangan or feedback ..
sila" ar tinggalkan comment kat bawah tuh ..
sharing is caring .. kan kan ? hehehehe :)
sayangnggggg korang :) Assalammualaikum w.b.t ..


thinking ~!

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New