♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Dugaan ♡


Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah..
Patience with Subhanallah.. Promise with Insha Allah..
Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆAlhamdulillah..
Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah !
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Firstly, Mira nak mintak maaf sebab agak lama Mira menyepikan diri..
Maaf sangat-sangat.. Terlalu sibuk dengan rutin harian..
Sampai kurangnya masa untuk update kat blog kesayangan Mira ni..
Alhamdulillah.. Macam yang Mira penah share dalam entry sebelum ni..
Now, Mira da mula bekerja kat Melaka.. Means, dekat Mr Hubby Mira.. Hehehe :)
Tapi, adatlah bekerja kan ? Not everyone likes us..
Perkara biasa.. Itulah lumrah dunia.. Hehehe :)
Alhamdulillah.. Pengalaman buat Mira semakin matang.. 
But, sometimes it challenging my patience.. Fuhhhh..
Even sometimes, Mira rase macam nak resign.. Haaaa.. Pelik kan ?
Dugaan kali ni agak tough jugak lah.. Tapi, kalau nak compare ngn dugaan belum ni..
Takdelah seteruk macam dulu.. Cuma, kadang-kadang.. Ianya sangat mencabar kesabaran..
Kadang-kadang, rasa hilang sabar jugak bila jadi isu kat office..
Okay ? Tak faham kan ? Hehehe :) Okay.. Mira explain..
Salah sorang officemate Mira ni memang da lame keje kat sini..
Kiranya dialah yang paling senior.. So, junior macam Mira harus respect senior..
Tapi, sejak kebelakangan ni.. Perangai dia makin teruk..
Annoying sangat ! Suka jadikan something yg sebenarnya simple jadi besar..
Then, dia buat musuh dengan semua orang kat office ni..
Itu Mira tak kisah lagi tapi yang paling Mira terkejut and tak boley accept..
Dia suka-suka nak marah dan 'bahasakan' majikan kami..
Okay.. Mira taw yang dia da lame keje kat sini but she's your boss..
Dia yang bayar gaji kamu dan ambil kamu keje kat sini.. Please.. Mind your words lah !
Umur da makin bertambah tapi perangai mengalahkan budak-budak..
Lepas tu, tuduh yang kononnya kami satu macam nak kenakan dia..
Ehhhh.. Nak kenakan apa plak ? Macamlah kteowg ni takde keje lain nak buat..
Orang buat itu ini, report.. Orang tak buat itu ini, jadikan isu besar-besar..
Macam-macam hal kan ? Okay.. semua orang buat salah..
Dan kamu pun buat salah.. So, admit it ! Kenapa masih nak cari salah orang?
Fuhhhh.. Letih taw keje dalam keadaan yang macam ni..
Hari-hari nak kena dengar isu-isu remeh daripada kamu..
Ya Allah ! Engkau kurniakanlah kami kesabaran yang tinggi..
Amin.. :') Sorry sangat-sangat.. Bukan sesaje nak meroyan..
Tapi, seriously.. Makin Mira pendam, makin Mira stress..
Fuhhhh.. Relax Mira.. Chill and cool.. Jangan stress..
It's not good for your health.. Fuhhhhh.. 
Moga Allah S.W.T bukakkan mata dan hati dia.. Amin..
Okaylah.. Time for continue my work.. Sorry dear..
Ada mase, Mira update lagi okay ? Assalammualaikum wbt :)

1 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New