♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Syukur Alhamdulillah ! ♡

Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah..
Patience with Subhanallah.. Promise with Insha Allah..
Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆAlhamdulillah..
Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah !
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Agak lama Mira pendamkan hasrat Mira untuk kongsi sesuatu..
Sesuatu yang cukup buat Mira dan suami bahagia..
Alhamdulillah.. Macam yang kalian taw.. Before ni Mira dan suami penah diuji..
Diuji dengan dugaan daripada Allah S.W.T.. Cukup mencabar..
Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Allah S.W.T..
Allah S.W.T kurniakan Mira seorang suami yg sangat supportive..
Seorang suami yg sangat penyabar dan cukup menenangkan..
Walaupun kami baru kehilangan 'permata hati' kami ketika itu..
Namun, kehadiran suami sentiasa membuat Mira tenang dan redha..
Redha dalam menerima takdir serta qada' dan qadar Allah S.W.T..
Alhamdulillah.. Lepas kejadian tu berlaku, Mira nekad utk berhenti..
Sangat nekad sebab Mira sangat-sangat perlukan suami Mira..
Sebaik-sebaik tempat seorang isteri adalah disisi suaminya..
Alhamdulillah.. Mira ikhlas asalkan suami dekat disisi Mira..
Alhamdulillah.. Mira dapat keje di Melaka.. Tak perlu stay rumah lama-lama..
SubhanAllah.. Memang tak disangka-sangka dengan rezeki kurniaan Allah S.W.T..
Rezeki awal Ramadhan.. Mira sendiri pun tak sangka..
Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Mira disahkan hamil 5 minggu..
Perasaan ketika tu, hanya Allah S.W.T yang Maha Mengetahui..
Besar sungguh nikmat Allah S.W.T pada kami.. Speechless..
Satu perasaan yang sukar digambarkan ketika itu.. Hanya Allah S.W.T lebih tahu..
Alhamdulillah.. Kini, kandungan Mira mencecah usia 7 bulan..
Sepanjang tempoh kehamilan Mira, alhamdulillah.. Mira dan baby sihat..
Cuma 3 bulan pertama memang tempoh yg agak mencabar..
Mira mengalami alahan yg teruk.. Tambahan pulak bulan Ramadhan..
Berat Mira turun mendadak.. Kadang-kadang terpaksa batalkan puasa..
Selera makan Mira ditarik seketika.. Barulah rasa azab bila nikmat makan ditarik..
Bila makan confirm semua akan keluar balik.. Pening bukan kepalang..
Bukan 'morning sickness' tapi 'all-day sickness'.. Hehehe..
Bila malam, memang lembik terus.. Letih sungguh.. Macam keje berat sangat..
Alhamdulillah.. Doa Mira dimakbulkan oleh Allah S.W.T..
Mira tak kisah teruk macam mana pun alahan yg Mira alami..
Asalkan zuriat kami membesar dengan sihat dalam rahim Mira..
SubhanAllah.. Betapa besarnya kuasa Allah S.W.T..
Tatkala seorang wanita mendapat tahu bahawa dirinya hamil..
1001 dugaan dan cabaran sanggup dilalui asalkan bayi dalam kandungannya sihat..
Alhamdulillah.. Genap usia kandungan Mira 4 bulan, semuanya mula kurang..
Selera makan baru nak ada.. Kesian tengok suami Mira..
Dia paling susah hati bila tengok Mira lembik.. Muka pucat je..
Alhamdulillah.. Dikurniakan suami yg sangat penyabar dan sangat memahami..
Dialah yang sering ada disisi Mira.. Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah !
Mohon kawan-kawan doakan kesihatan Mira dengan anak ye..
Dan Mira pun akan mendoakan yg terbaik utk korang semua..
Dunia dan akhirat.. Amin amin :')
Alhamdulillah.. So far, Mira tak mengidam nak makan benda yang pelik-pelik..
Mengidam tu masih ada cuma alhamdulillah.. Senang nak cari..
Perasaan sejak mengandung ni.. Hanya Allah S.W.T yang tahu..
Walaupun Mira kerap ke klinik untuk 'check-up' tapi Mira tak kisah..
Asalkan zuriat kami sihat dan membesar dengan baik.. Itu doa kami..
Moga zuriat kami lahir dalam keadaan selamat dan sempurna..
Menjadi anak yg soleh solehah.. Insha Allah :')
Mohon korang titipkan doa buat kami.. Amin amin..
Last but not least.. Tengoklah gamba-gamba yg sempat Mira snap..


* Gamba masa kandungan Mira mencecah 4 bulan..


* Almost 5 months :)


* Alhamdulillah.. Kandungan Mira mencecah usia 6 bulan..


* Finally.. Gamba terbaru Mira.. Kandungan mencecah 7 bulan..

For sure lah.. Mira semakin dan akan semakin chubby..
Hehehe :) Mira tak kisah asalkan zuriat dalam kandungan Mira sentiasa shat..
Skang ni, baby Mira da pandai pakat dengan abi die taw..
Kalau dulu, suami nak suruh Mira tido.. Dia mesti akan buat-buat menguap..
Lepas tu, secara automatik, Mira pun akan rasa menguap dan mengantuk..
Skang ni.. Suami Mira cume perlu bisik dengan baby untuk ajak ummi die tido..
Sweet kan ? Baby memang manje dengan abi die..
Kadang-kadang pemalu sungguh.. Abi suruh 'kick' pun, die 'kick' lembut je..
Sangat sopan lah baby abi dan ummi ni.. Alhamdulillah..
Grow up well sayang ? Can't wait to see you soon..
Maaf andai Mira lambat share berita gembira ni dengan korang..
Mira cuma lebih selesa mendiamkan diri dan beritahu bila tiba masanya..
Anything can happen right ? So, Mira dan suami amek langkah utk diamkan dulu..
Hope korang doakan Mira dengan baby sentiasa shat dan selamat okay ?
Amin amin..


سْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu..

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat..

Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna dan berakal dan pandai, alim dan beramal..

Ya Allah, panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam

اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن


Last but not least..
Thanks for those tak kisah lah sape-sape pun yg sentiasa doakan Mira..
Really really appreciate it ! Thank you so much !
Hanya Allah S.W.T yg mampu balas segala kebaikan dan doa-doa kalian..
Mira sentiasa doakan segala kebaikan di dunia dan akhirat..
Once again.. Thanks for all your support.. May Allah S.W.T bless each one of you..
Amin.. :') Jaga diri.. Jaga solat.. Jaga aurat.. Jaga iman dan jaga ikhtilat..
Jazakallahu khairan kathira.. Maaf atas segala ketelanjuran Mira..
Assalammualaikum wbt :)

♡ “Allah tidak menguji seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya” [Al-Baqarah 2:286] ♡

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New