♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Anak lelaki atau perempuan ? ♡

Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah..
Patience with Subhanallah.. Promise with Insha Allah..
Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆAlhamdulillah..
Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah !
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Entry kali ni, Mira nak ajak main teka-teka.. Haaaa.. Jangan cuak plak..
Hehehe :) Biasalah.. Bila kandungan mencecah usia 7 bulan..
Ramai pulak yang sibuk membelek-belek perut Mira yg makin comel ni..
Amboiiii.. Sape yang excited lebih skang ni.. Hehehehe :)
Tak ketinggalan, suami kesayangan Mira.. Comel betul..
Bila ingat-ingat balik reaksi muke suami yg ala-ala nujum pak belalang tu.. Hehe..
Secara umum.. Gender baby dalam kandungan da boleh taw bila masuk 4 bulan..
Itupun kalau baby tu posing baik dalam perut masa scan nanti..
Tapi, depends pada nasib masing-masing.. Ada yang boleh nampak..
Ada yang tak nampak sebab baby yang sangaaaattt pemalu.. Hehe..

Okay.. Meh Mira share dengan korang apa yg Mira alami sepanjang pregnant..

→ Mengalami morning sickness yang sangat teruk.. Sampai lembik-lembik okayyy..
→ Suka makan buah-buahan.. Before pregnant, Mira suka makan epal hijau..
Bila da pregnant, Mira lebih suka makan epal merah dan sebagainya..
→ Suka dengan bau badan suami.. Hahaha.. Memang perangai pelik ni tak boleh ubah since kawen..
→ Pemalas Ya Rabbi.. Memang pemalas tahap melampau lah.. Sume tak boleh nak buat..
→ Tak boleh nak masuk dapur.. Masak ? Memang jauh sekali lah.. Bila bau mak mertua Mira masak..
Automatically akan rasa mual dan loya.. Then, confirm muntah.. Hehe :)
But, since 2nd trimester.. Alhamdulillah.. Da boleh masak sikit-sikit.. Hehehe :)
→ Badan letih je.. Macamlah keje buruh, angkat batu bagai.. Hahaha !
Balik keje, memang keje nak membuta je.. Pukul 9malam memang da tido..
→ Tak suka bersolek.. Haaa.. Kalo before pregnant, Mira jenis yg mekap simple-simple..
At least, pakai BB Cream, Compact Powder, Eyeliner and Lip Gloss..
Since pregnant, tepek bedak baby je taw.. Punyalah serabai muka nak pergi keje..
Tapi, suami Mira kata okay je.. Muka ala-ala glowing gitu.. Hehehe :)



Haaaa.. Ni muka Mira masa pregnant.. Cuba korang tengok..
Agak-agak korang, Mira mengandungkan baby boboy atau gegirl ? Hehehe :)
Actually, Mira da wat ultrasound dengan suami Mira mase Mira 6 bulan hari tu..
So, Mira nak korang teka sendiri.. Okay tak ? Hehehe :)
Kita tengok sama ada Mira's junior atau Zulkifli's junior yang bakal keluar..
Mira taw yang ramai bakal-bakal ibu akan mula google untuk tahu jantina baby kan ?
Hehehe :) Samalah dengan Mira.. Rajin betul skang ni..
Ni plak Mira share teori dan pendapat orang-orang yang Mira jumpa dekat internet..
Tapi, tak semua benda kita boleh percaya.. Benda ni for fun je.. Hehehe :)
Sebab, sume tu ketentuan daripada Allah S.W.T kan ? :)

1) Melihat kepada perut si ibu.. Kalo perut ibu kelihatan tajam iaitu meruncing ke depan, means anak dalam kandungan tu lelaki.. Kalo perut ibu bulat bundar / melebar ke tepi, itu maybe anak perempuan..
( Ramai yang tegur perut Mira bulatttt je.. )

2) Melihat arah tidur si ibu.. Kalo si ibu suka tidur mengiring ke kanan.. maybe anak yang dikandung adalah lelaki..Sebaliknya, kalo suka mengiring ke kiri..hah maybe anak perempuan..
( Haaa.. Ni agak confuse sket.. Sebab Mira tido jenis tak tetap.. Dua-dua side suke.. )

3) Merasa arah berat perut.. Kalo si ibu merasa bahawa anak dalam kandungan suka duduk kat sebelah kanan, maybe anak lelaki.. Sebaliknya..kalau baby tu suka dok sebelah kiri..maybe perempuan..
( Errr.. Tak pastilah pulak.. Perut tebal sangat kot sampai tak dapat nak kesan.. Hahaha ! )

5) Melihat perangai si ibu.. Kalo si ibu semasa mengandung suka bersolek, bergaya.. hah maybe anak dalam kandungan tu perempuan.. Sebaliknya kalau malas nak bersolek, bergaya ni..anak lelaki la tu..
( Hahh! hahhh! hahh! haha. ntahlah.. Memang tak berani nak cakap.. )

6) Melihat garisan pada perut ibu.. Kalo garisan tegak dari bawah ke atas tu terang dan tak putus-putus maka anak dalam kandungan tu maybe lelaki tapi kalo terputus..maybe perempuan..
( Lepas baca, dengan pantasnya belek perut depan cermin.. Entahlah.. Macam xclear je.. Hehehe.. )

7) Melihat pada wajah si ibu.. Kalo wajah ibu berseri-seri orang kata anak lelaki tapi sebaliknya kalo muka tak berseri orang kata anak pompuan..sebab anak pompuan tu da tarik seri wajah ibu dia..
( Entahlah.. Mira tengok macam selekeh je tiap-tiap hari.. Suami je kata berseri.. Pelikkk.. )

So, macam mana ? Pening kan ? Hehehe :) Bagi Mira dan suami.. Kami tak kisah pun..
As long as baby kami sentiasa sihat dan membesar dengan baik..
Itu da cukup mencukupi.. Moga zuriat kami lahir dengan selamat dan sihat..
So, if ada sesape yg ade experience macam ni.. share lah dengan Mira ye..
Hope korang enjoy ye.. May Allah S.W.T bless each one of you..
Amin.. :') Jaga diri.. Jaga solat.. Jaga aurat.. Jaga iman dan jaga ikhtilat..
Jazakallahu khairan kathira.. Maaf atas segala ketelanjuran Mira..
Assalammualaikum wbt :)

♡ Kegembiraan ibarat semburan pewangi.. Apabila kita memakai haruman itu..
Semua akan dapat menghidu keharumannya.. Oleh itu, sebarkanlah ia pada orang sekeliling anda..
Walaupun hanya secebis kegembiraan.. ♡

1 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New