♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Fakta Anak Kedua ♡

Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah..
Patience with Subhanallah.. Promise with Insha Allah..
Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆAlhamdulillah..
Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah !
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Okay.. Entry kali ni agak santai sebab Mira nak share sumthing yg "common"..
Mira anak kedua daripada 3 orang adeq beradeq.. Itu tak termasuk adeq beradeq angkat..
Ramai cakap anak kedua itu dan ini.. Tapi, sejauh mana kesahihannya ?
Jom.. Kita sama-sama check list diri kita ye wahai anak kedua.. Hehehe..

1# ANAK MANJA : sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu..
→ Nooooo.. Memang tak manja langusng dengan ibu Mira..

2# Anak Degil : lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata..
Semua dia yg betul, ramai-ramai adik beradik dia je yang ketegaq, kemahuan kuat..
Buat sesuatu bersungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak la..
Jawabnya, boleh dipujuk tapi selalu tak berapa jalan..
→ Opssss.. Nampak macam familiar dengan Mira tapi kalau dalam adeq beradeq..
Mira lebih prefer untuk diamkan diri dan tengok je.. Sebab Mira tak suka nak gaduh..
Plus, Mira tak suka nak keruhkan keadaan.. Unless terpaksa.. Mira akan bersuara..

3# Tak Pandai Pujuk : Memang anak no 2 ni tak pandai pujuk makwe / pakwe..
→ Hehehe :) Okayyy.. Yang ni Mira admit lah.. Tapi itu dulu..
Lepas da jadi isteri dan bakal ummi, da mula belajar bab pujuk-pujuk orang..
Kalau setakat pakwe je, memang takkkk lah Mira nak pujuk..
Ini da jadi suami.. So, harusss Mira pujuk.. Nak jadi isteri solehah kan ? ;)

4# Bercinta : Kalau bercinta, sangat setiaa. Sanggup berkorban..
→ Well.. Itulah Mira.. Tak kisah lah dalam bab friendship or pape pun..
Mira memang sangat setia pada yang satu.. Allah S.W.T, keluarga dan kawan-kawan..

5# Hitam / Putih : Apa yang dikatakan semua dipegang. 
Kalau hitam / hitam lah. Kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi !
→ Sometimes.. Sebab, Mira akan stick dengan pendapat Mira..
Tapi tu tak menunjukkan yg Mira suka buat kepala je..
For me, hidup kena ada stand atau pendirian.. Baru orang tak mudah pijak kepala..
Mira open minded if ada orang lain boleh share or bagi pendapat..
Yelah.. Tak sume benda dan perkara kita pandai kan ? ;)

6# Hati : Nampak je keras, tapi hati lembut.. Satu perangai dia tak boleh ditegur..
→ Okay.. Terdiam ! Hehe :) Sebab memang pun.. 
Suami pun admit yg perangai Mira macam ni.. Part yang tak boleh ditegur tu kurang tepat..
Sebab, Mira jenis orang yg senang lembut hati kalau orang cakap elok-elok..
Means, Mira okay je if orang nak tegur.. Tapi, cakap bebaik lah kan..

7# Berdikari : Very independent. Memang betul tapi kalau terlebih pun susah..
Mudah bergaul and very take care..
→ Alhamdulillah.. So far, kalau Mira tercampak kat mana-mana.. 
Mira boleh survive sendiri.. Senang nak sesuaikan diri dengan situasi baru..
So, not a big deal bagi Mira untuk travel sana sini..

8# Arahan : Payah nak terima arahan.. Lebih suka buat hal sendiri.. 
Pendek kata tak boleh buat kerja dengan orang..
→ Ouhhh.. Macam tipu je.. Hehe :) Takdelah.. Mira senang untuk terima arahan..
Tak kiralah daripada mana-mana pihak.. As long as masih dalam lingkungan kerja Mira..
Cuma, bila bosan.. Mira lebih suka lepak sorang-sorang.. Tapi, Mira kawan ajak lepak..
Doing something yg Mira suka.. Miralah orang paling semangat !

9# Pemaaf dan Caring : tidak dinafikan seorang pemaaf dan caring..
Tapi awas jangan bagi dia marah kalau dorang marah faham2 saja lah..
→ Hehehe :) Kelakar betul.. Okaayy.. Memang betul.. Mira jenis senang maafkan orang..
Sebab Mira tak suka besar-besarkan perkara yg kecik-kecik ni..
Yelah.. Kita da besar kan ? So, kena matanglah.. Jangan macam budak-budak..
Tapi, Mira akan marah kalau someone usik atau buat perkara yg Mira tak suka..

10# Pakaian : Nak semua up-to-date.. Semua nak kemas..
→ Hehehe :) Takdelah up to date sangat.. Mira cuma suka amek taw trend skang ni..
Tapi, kalau keluar nak pergi mana-mana.. Mira selesa pakai baju yg simple..
As long as tutup aurat dan menepati syariat Islam.. Insha Allah :)


So.. Korang macam mana ? Sama ke dengan check list kat atas..
Mira tak cakap benda ni 100% tepat taw.. Ni sekadar berdasarkan kajian je..
Hope korang enjoy ye.. May Allah S.W.T bless each one of you..
Amin.. :') Jaga diri.. Jaga solat.. Jaga aurat.. Jaga iman dan jaga ikhtilat..
Jazakallahu khairan kathira.. Maaf atas segala ketelanjuran Mira..
Assalammualaikum wbt :)

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New