♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
For Second Time ♡

Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah.. Patience with Subhanallah.. 
Promise with Insha Allah.. Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆ
Alhamdulillah.. Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah ! 
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Kejap je dah masuk Bulan Februari.. Cepat masa berlalu..
Alhamdulillah.. Makin dekat dengan hari yang ditunggu-tunggu.. 


Alhamdulillah.. Hari ni genap 36 weeks and 1 days..
Syukur ke hadrat Allah S.W.T.. Hanya Allah tahu apa yg Mira rasa skang ni..
Moga Little Caliph membesar dengan sihat dan sempurna ye sayang ?
Dah macam-macam rasa yang Mira rasa skang ni..
Walaupun ianya baru untuk Mira tapi Mira happy dan syukur sangat..
Sebab Allah S.W.T beri Mira peluang utk rasa nikmat mase pregnant..
Aigoooo.. Memang sangat best taw.. Awesome sangat !
Nak share ni.. Hari tu Mira admit ward for second time..
Haaaa.. Terkejut kan ? Da hujung-hujung ni kerap plak admit ward..
Tapi, Mira fikir positif.. Little Caliph nak Mira dan dia biase admit ward..
Hahahaha ! Positif sangat kan ? Kikikiki.. Sabar jelah..
Mungkin sebab doktor kat sini sume awesome kot.. Sebab tu Little Caliph suke..
Actually, Mira start rasa sakit kat ari-ari since 4am.. Tapi still boley tahan sebab tak kuat..
But since 5am.. Sakit tu makin kerap plak.. Mira tahan sampai 5.30am..
Bayangkan.. Rasa sakit tu da sampai ke pinggang.. 
Waaahh.. Mase tu Mira cume boley tahan sambil mulut tak berhenti zikir..
Baca segala zikir dan doa yg Mira ingat.. Fuhhhh..
Disebabkan Mr Zauj tak penah tengok Mira macam tu..
Nampak reaksi muke die ala-ala tahan cuak dan panik.. Hehehe ;)
Terus Mr Zauj kejut MIL.. Sebab dia da makin risau tengok keadaan Mira..
MIL suggest terus bawak g hospital.. Takut da sampai mase.. 
Dengan kekuatan yg ada, Mr Zauj bantu Mira utk tukar baju and sebagainya..
Sume persiapan utk bersalin memang da lame standby dalam keta..
Before gerak g hospital, Mira sempat salam MIL.. 
Mintak MIL doakan Mira moga sentiasa sihat dan selamat.. 
MIL terus peluk and Mira dengar MIL nangis tengok Mira macam tu..
Sampai emergency GH Melaka, ikut prosedur then terus tolak O&G..
Amek BP and urine, nurse suh rest kat katil before doktor datang..
Mase tu sakit da makin kurang.. Aikkk.. Pelik jugak..
Lepas doktor datang, die pun check pape yang patut..
Doktor diagnose suspect UTI.. UTI tu Urinary Tract Infection.. 
Nanti rajin-rajin godek Encik Google okay ? Hehehe ;)
Dalam petang, doktor pindahkan Mira ke wad utk pemantauan..
Alhamdulillah.. Getting better.. Amboiiii.. Baby bukan main aktif..
Saje je nak suh Ummi die rest kat wad.. Maklumlah.. 
Kalau kat rumah, memang Ummi die takkan duduk diam..
Alhamdulillah.. Esok tu doktor bagi Mira discharge sebab Mira stabil..
Kelakar betul.. Nakal anak Ummi ni ye.. Macam Abi ni.. ;)
So, korang layan gambar yg sempat Mira snap okay ?


* Gambar masa Mira dalam unit O&G..


* Kawan Mira yg datang jenguk Mira kat wad petang tu..
Dah lama sangat tak jumpa.. Hehehe ;)


* Alone.. Malam tanpa Mr Zauj.. Awkward kot..
Sebab da terbiasa bile tidur, Mr Zauj kat sebelah :')


* On CTG before discharge daripada wad..
Nampak tak keaktifan jantung Little Caliph Mira ? Comelnyeee ;)


* Last but not least.. Tu diaaaa.. Muke tuan tanah kedaung mase on CTG..
Nak jugakkk selfie.. Muke pun da kembang-kembang da.. Hahahaha !
Okaylah.. Rasenye tu je yang Mira nak bebelkan petang-petang ni..
Last but not least.. Mohon doa kalian ye..
Doakan moga Mira and Little Caliph sentiase sihat dan selamat ok ?
Excited da nak jumpa Little Caliph.. Hehehe :)
Moga Allah S.W.T permudahkan segala urusan kami.. Amin amin :')
Hope korang enjoy ye.. May Allah S.W.T bless each one of you..
Amin.. :') Jaga diri.. Jaga solat.. Jaga aurat.. Jaga iman dan jaga ikhtilat..
Jazakallahu khairan kathira.. Maaf atas segala ketelanjuran Mira..
Assalammualaikum wbt :)


♡ Rabbi yassir wala tu'assir, Rabbi Tammim bi khair..Ya Allah, permudahkanlah jangan dipersulitkan..Ya Allah sempurnakanlah dengan kebaikan.. Amin amin :') ♡

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New