♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Birth Story of Little Princess ♡

Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah.. Patience with Subhanallah.. 
Promise with Insha Allah.. Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆ
Alhamdulillah.. Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah ! 
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Entry kali ni khas untuk Mira citer kronologi kelahiran Little Princess..
Hope korang enjoy ye dengan entry kali ni.. Hehe :)

18 Feb 2014
Actually, Mira baru je discharge drpd Hospital Jasin sebab tekanan darah agak tinggi..
Then Nurse datang untuk check tekanan darah Mira kat rumah..
As usual, Nurse akan pesan.. Kalo ade rasa tanda-tanda PE..
Cepat-cepat refer klinik atau hospital.. Opppsss..
PE ia stand for Pre Eclampsia.. Haaaa.. Istilah perubatan kan ?
Kalo korang nak taw tentang PE, tanya Incik Google okay ?
Okay.. Sambung.. Then dalam pukul 11 lebih i feel something..
Haaa.. Sepanjang pregnant tak penah Mira rasa pun..
Tengah sibuk-sibuk nak mengemas rumah.. Tetiba sakit kepala menyerang..
Cehhh.. Ayat skema.. Hehehe ;) Okay stop..
Mira rasa sakit kepala then mula rasa pandangan mula kabur-kabur..
Terus text Mr Zauj and suh die balik secepat mungkin..
Masuk dalam bilik, makan kurma dan minum air zam-zam..
Terus baring atas katil, layan kepala yang berdenyut-denyut..
Mr Zauj sampai terus siap-siap untuk ke klinik.. 
Sampai ke klinik, terus refer ke bahagian kecemasan..
Nurse check-check, terus pasang drip.. Risau jadi pape..
Then, check tekanan darah, amboii.. Agak tinggi mase tu..
Terus doktor datang check and suruh Nurse call ambulans..
Ambulans sampai terus bawak Mira ke Hospital Melaka.. 
Mr Zauj follow daripada belakang.. Mesti die cuak dan risau mase tu..
Then, sampai bahagian kecemasan, Medical Assistant (MA) terus tolak masuk Zon Merah..
Fuuuhhh.. Memang kritikal lah agaknye masa tu..
Doktor pakar terus check keadaan Mira.. Dia diam sambil pandang Mira..
Kejap pandang perut, then pandang muke Mira..
Seriously, die sangat risau sebab Mira pregnant.. Terus he make a call..
Call doktor pakar O&G untuk turun dan refer kes Mira..
Doktor pakar perempuan melayu yg handle kes Mira mase tu..
Die terus suruh MA tolak masuk labour room..
Dalam hati da tertanya-tanya.. Nak beranak da ke aku ni ? Hahaha..
Masuk je labour room, doktor suruh call husband untuk datang..
Mr Zauj pun datang and tunggu doktor dalam labour room dgn Mira..
Then doktor pakar perempuan chinese datang pulak..
Terus die cakap terpaksa induce Mira sebab risau akan bahayakan baby..
Allah ! Memang tak tahu nak respon ape mase tu..
Mr Zauj setuju asalkan kami berdua selamat.. Allahu..
Dalam hati, Mira doa tak putus-putus moga Allah permudahkan urusan kami..
Then doktor decide untuk masuk ubat induce utk cepatkan proses kelahiran..
Lepas masuk ubat, Mira still tak rase sakit pun..
Then, doktor datang untuk cek bukaan serviks Mira..
Mase tu baru bukak 2cm.. Then doktor decide untuk pasang ctg..
But unfortunately, CTG menunjukkan jantung baby 'sleeping pattern'..
Lama jugaklah.. Puas Mira dok pujuk and cakap-cakap dengan baby..
But still CTG jantung baby 'sleeping pattern'.. Mula lah Mira start risau..
Ramai houseman and nurse datang untuk tolong Mira.. Bagi CTG cantik..
Still takde progress.. Kadang-kadang je baby bangun.. Then tido balik..
Allah.. Mira makin lemah sebab last makan pun pagi tadi.. Memang tak larat..
Start drpd masuk labour room, Nurse and doktor tak izinkan makan dan minum..
At last, doktor decide untuk pecahkan air ketuban sebab risau baby poo poo dalam perut..
Tapi, unfortunately air ketuban clear je.. Means, baby okay je dalam perut..

19 Feb 2014
Doktor panggil Mr Zauj sebab risaukan keadaan Mira and Little Princess..
So, doktor decide untuk czer Mira sebab risau baby lemas dalam perut..
Mr Zauj terus setuju sebab da risau sangat tengok keadaan Mira yg makin lemah..
Tepat jam 4.00 pagi, doktor terus tolak Mira masuk operation room..
Sebelum tu sempat salam Mr Zauj dan mintak maaf dgn dia..
Manalah taw kan ? Ajal maut ketentuan Allah S.W.T..
Sepanjang proses operation tu, Mira sedar taw.. Haaaa.. Amek kau..
Sebab doktor cume bius Mira separuh badan.. It's procedure..
Alhamdulillah.. Tepat jam 4.49 pagi.. Mira dengar tangisan baby..
Alhamdulillah.. Lahirlah Little Princess ke dunia..
Lepas Nurse kemas-kemas Little Princess, terus bagi Mira cium Little Princess..
Mira cium dan beri salam pada Little Princess..
Allah.. Besarnya nikmat Mu Ya Allah !
Rasa bahagia yang susah diungkapkan dengan kata-kata..
Lepas Mira selesai dijahit, terus dihantar ke labour room..
Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Illahi..
Sampai ke labour room, Nurse datang bawak Little Princess jumpe Mira..
Kebetulan Mr Zauj pun ada kat dalam labour room sekali..

Walaupun end up with emergency czer tapi Mira bersyukur..
Bersyukur sebab diberi peluang utk merasai sakit ketika melahirkan..
Alhamdulillah.. Lepas tengok Little Princess, sume rasa sakit hilang..
Rasa bahagia yang susah untuk diungkapkan dgn kata-kata..
Ya Allah ! Terima kasih atas kurniaan terindah ini..
Terima kasih kerana telah memakbulkan segala doa-doa kami..
Okay.. So, before i end up this entry.. 
Korang layan ar gamba yg Mira upload utk tatapan korang..


Allahu.. Abi dan Our Little Princess.. Sweet moment between them :') Alhamdulillah.. 
Moga Allah S.W.T pelihara kami sekeluarga di bawah lembahyung rahmat Nya.. Amin :')


Nur Insyirah binti Zulkifli.. Cahaya Kegembiraan dan Kelegaan Hati Kami.. 
Insha Allah.. Moga kamu menjadi anak solehah sayang.. 
Moga Allah S.W.T memberi segala kesembuhan, kesihatan, kemudahan serta kebaikan..
Di dunia dan akhirat.. Amin :') Abi dan Ummi love you so much ! 
Grow up well sayang Doa kami sentiasa mengiringi kamu..


Abi and Our Little Princess.. 
Precious moment bila Abi ajak Little Princess mengaji sama-sama..


Alhamdulillah.. Moga Nur Insyirah jadi anak yg solehah.. 
Kamu hasil cinta halal Abi dan Ummi.. 
Moga Allah S.W.T sentiasa merahmati hidup kite di dunia dan akhirat..


Makin bijak Nur Insyirah.. Moga jadi anak yang solehah ye sayang ? 
Abi and Ummi love you so much dear..


Alhamdulillah..Kalian adalah harta Ummi dunia dan akhirat.. Terima kasih, Ya Allah ! 
Kurniaan terindah dalam hidup Ummi.. 
Moga Allah S.W.T sentiasa merahmati kita sekeluarga di dunia dan akhirat.. 
Moga kita sentiasa berada di bawah lembahyung rahmat Nya.. Amin :')


Allahu.. Nur Insyirah hasil cinta halal Abi dan Ummi.. 
Grow up well sayang.. We love you so much !


Genap 50 hari kehadiran kamu ke dunia Allah.. 
Malaikat kecil Abi dan Ummi makin bijak sekarang.. 
Kehadiranmu melengkapkan kekurangan kami.. 
Telatahmu cukup menghiburkan kami.. Membesar dengan baik ye sayang ? 
Moga kamu menjadi anak yg solehah dunia dan akhirat.. 
Doa kami sentiasa mengiringimu, cinta.. Amin :')


Alhamdulillah.. Hari ni, Puteri Abi dan Ummi genap 2 bulan.. 
Syukur Ya Allah.. Syukur atas kurniaan terindah ini.. 
Moga kamu jadi anak yg solehah ye sayang.. Dunia dan akhirat.. 
We love you lillahi taala.. :')


Alhamdulillah.. Senyuman kamu cukup menceriakan hari-hari Abi dan Ummi.. 
Moga kesayangan hati Abi dan Ummi jadi anak yg solehah di dunia dan akhirat.. 
Doa kami sentiasa mengiringi perjalanan hidupmu.. 
Amin :') We love you so much !


♡ Buat Puteri Kesayangan Abi dan Ummi, Nur Insyirah ♡

Alhamdulillah.. Selama 9 bulan kamu membesar dalam rahim Ummi..
Segala risiko Ummi sanggup ambil asalkan kamu sentiase sihat..
Ummi ingat lagi.. Masa mula-mula Ummi dapat berita gembira yg Ummi hamil..
Allahu.. Perasaan Ummi, hanya Allah S.W.T yg tahu..
Kehadiran kamu dalam rahim Ummi, pelbagai perasaan Ummi rase..
Ummi bahagia dan pada masa yg same, Ummi takut..
Ummi takut akan kehilangan lagi.. :')
Setiap sujud Ummi, Ummi sentiase doakan moga Allah sentiase pelihara kamu..
Ummi tak kisah walaupun Allah nak bagi dugaan kat Ummi..
Asalkan kamu sentiase membesar dgn sihat dalam rahim Ummi..
Itu yg selalu Ummi doa pada Allah S.W.T..
Alhamdulillah.. Doa Ummi dimakbulkan..
Ummi diuji dgn alahan di awal kehamilan Ummi..
Morning sickness yg agak teruk.. Ummi langsung takde selera utk makan..
Ummi selalu muntah-muntah tak kira siang dan malam.. 
Ummi tak boleh nak drive sepanjang Ummi hamilkan kamu..
Sampai Abi kena berulang alik untuk hantar Ummi pergi keje setiap pagi..
Alhamdulillah.. Walaupun perit, Ummi harung juga..
Sebab apa.. Sebab kamu kekuatan buat Ummi..
Kamu yg buat Ummi kuat untuk hadapi semua ujian dan dugaan tu..
Sayang nak tahu tak ? Perkara yg Ummi paling buat Ummi gembira..
Adalah kali pertama Ummi rasa tendangan comel daripada kamu..
Walaupun mase tu Ummi macam blur-blur..
Tapi, Ummi yakin itu adalah kamu.. Alhamdulillah..
Itulah perasaan paling bahagia buat Ummi..
Abi orang yg paling happy bila kamu bagi respon bila Abi ajak kamu berbual..
Senyum lebar Abi masa tu.. Allahu.. Indah sangat saat tu..
Sekarang ni.. Alhamdulillah.. Ummi da selamat lahirkan kamu..
Hari ni, kamu da 73 hari.. Sekejap je rasa.. Cepat masa berlalu..
Moga kamu terus membesar dgn sihat dan sempurna ye sayang ?
Abi dan Ummi sentiase doakan yg terbaik buat kamu di dunia dan akhirat..
We love you so much ! Moga Allah S.W.T sentiase melindungi kite..
Amin amin ya rabbal 'alamin :')

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New