♡ A Moment in Time ♡
Hello! Wallo!

Assalamualaikum! Hi I'm Mrs Myra..Yayyy ! I'm MARRIED ! Welcome to my love story :)


Entries About Linkies


Walking Talking

Letak link anda yang betul..
No Harsh words allowed here..
Click 'Hantar' sekali sahaja..

Spread Your Words Here.
be nice ♡.


Big Clap

Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   

My Little Princess Turn 1 Year Old.. ^_^ Counting Days.. 20 days LEFT !! ^_^
30 Jan 2015
Rutin Harian ♡

Start with Bismillah.. End with Alhamdulillah.. Patience with Subhanallah.. 
Promise with Insha Allah.. Your life will be blessed by Allah S.W.T ˆ⌣ˆ
Alhamdulillah.. Rasa syukur yang tak terhingga.. Terima Kasih, Ya Allah ! 
Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah !
Terlalu pantas masa berlalu kan ? Pejam celik.. Allah..
Alhamdulillah.. Nur Insyirah membesar dgn baik..


Cepat masa berlalu.. Nur Insyirah dah mencecah usia 9 bulan..
Rasanya macam semalam Mira lahirkan Nur Insyirah..
Alhamdulillah.. Mohon korang doakan segala kebaikan untuk Nur Insyirah..
Ramai yang tanya kat Mira.. Macam mana life lepas Nur Insyirah lahir ?
Alhamdulillah.. Sejujurnya.. Totally CHANGE !!
Hehe :) Ramai nak tau ape yang berubah..
Mestilah banyak perubahan yg Mira alami..
Dulu berdua.. Kini dah bertiga..
Kalo sebelum ni, nak pergi mane-mane.. Xkisah pun..
Skang ni.. Kalo nak ke mana-mana.. Sume bende kena ada..
Maksudnya.. Sume barang-barang Nur Insyirah kena complete..
Check banyak kali, takut ada yg tertinggal.. Hehe :)
Barang wajib yg mesti bawak even tak pergi jauh..
Mesti ade diapers, wipe tissue, a pair of baju.. Kadang-kadang saje spare 2-3 helai..
Hehehe :) Her favourite toys.. And of course, pacifier..
Alhamdulillah.. Ada baby yg taknak pacifier lain sebab dah terbiasa dgn satu tu je..
But, alhamdulillah.. Nur Insyirah tak kisah as long die dapat pacifier..
Sebab Nur Insyirah cuma nak bile die nak tido je..
Time lain, die campak-campak je benda tu.. Hehehe :)
Alhamdulillah.. Mira dah terbiasa berjaga malam..
Skang ni, lepas solat Isyak je.. Confirm Mira akan terus tido..
Sebab Nur Insyirah akan bangun tengah malam utk mintak susu, tuka diapers..
So, bila anak da tido.. Ummi pun tak tunggu lama.. Lepas solat, terus pengsan..
Seriously, banyak cabaran once we have a baby.. Especially, utk yg kerja..
Cabaran tu macam-macam.. Memang kena kuat mental, fizikal, emosi dan sebagainya..
Senang citer, nak jadi ummi, mama, mummy.. Kena KENTAL dalam semua aspek.. 
Mira ingat lagi, first time Mira nak tinggalkan Nur Insyirah lepas maternity leave..
First day Mira masuk keje.. Kejap-kejap tengok jam.. Allah.. Bila nak abes keje ni..
Hehehe :) Sounds funny tapi itu realitinya.. Da abes keje, terus je balik rumah..
Sampai rumah.. First mesti nak tengok Nur Insyirah.. WAJIB !!
Kadang-kadang, bila Nur Insyirah sambut Mira balik..
Lari terkedek-kedek dalam walker.. Alahaiiii.. Luruh jantung Ummi..
Hilang segala rasa penat.. Seriously.. Tak pernah imagine akan camni..
Walaupun before ni penah jaga anak buah Mira..
Feeling tu tak sama macam anak sendiri.. Hehehe :)
I'm really grateful sebab Allah S.W.T kurniakan dia untuk kami..
Lepas kehadiran Nur Insyirah, makin banyak rezeki kami..
And we're confident.. Itu sume rezeki anak..
Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah !
Terima kasih atas kurniaan seindah ini.. :')
Never expect ianya seindah ini.. Never !
Moga kami sekeluarga menjadi keluarga yg sakinah, mawaddah..
Dan moga kami bersatu di Jannah Allah S.W.T :')
Amin..

0 ♡ Comel yang komen ♡
♡ Sesungguhnya Allah S.W.T takkan mengambil sesuatu yg kita sayang tanpa menggantikan sesuatu yg lebih baik untuk kita :) ♡

Older | New